Çinli bir misafirin kendi elinden Geleneksel Çin Yemek Tarifi

Yakup Çetin
0
Bu Makalemizde geçtiğimiz haftalarda Konya'da misafirimiz olan Çinli Nico Jio'yla alakalı bir makale ele alacağım. Tabi diyeceksiniz Nico ne alaka? Nico misafirimizin İngilizce olarak kullandığı ismi. Misafirimiz ülkemizde de seyahat ederken Şirin ismini kullanıyor.

Misafirimizle tanışmamızı kısaca özetlemek gerekirse, misafirimiz İstanbul'da kardeşimle bir tarihi mekanda tanışması ile başlıyor. Kardeşime soru soruyor ve o da bildiği kadarıyla İngilizce olarak yardımcı oluyor. Orada kısa bir konuşma sonrası Facebook üzerinden bir iletişime geçiyorlar ve daha sonrasında da muhabbetleri ilerliyor. 

Misafirimizin Konya'ya geleceğini belirtmesi üzerine, kız kardeşim Nico'nun Konya'da misafirimiz olmasını istiyor. Misafirimiz Konya'ya geldiğinde iki üç günlüğüne ev sahipliği yapıyoruz ve Konya'da gezilebilecek yerleri beraber geziyoruz. Bu tanışma vesilesiyle yabancı misafir ile seyahat edince bizim dikkat etmediğimiz ama yabancı bir gözle Konyamızın dikkat çekici ve bizim önemseyip misafirin önemsemediği noktaları görmüş olduk.

Ziyaret ve geziler sonrası misafirimiz Çin'e özel geleneksel yemek hazırlayıp ikram etmek istedi. Bugünkü makalemizin konusu da zaten bu. Misafirimiz Konya'nın Salıpazarı'nda yemeği yapabilmek için alması gereken malzemeleri Annemle beraber alıp Akşamleyin yemek yapmak için işe koyuldu. Tabii ben de farklı bir konu bulmuşken bunu değerlendirmek isteyip hemen kamera ile çekime başladım videodan da izleyeceğiniz gibi güzel bir yemek tarifi videosu hazırlayıp YouTube kanalımıza yükledim.


Videoyu izlerseniz Siz de anlayacaksınız ki Çinliler genellikle sebze türü ürünleri çok seviyor. Misafirimizin dediğine göre, Çin'de en çok bize yaptığı bu yemeği yiyorlarmış. Tabi ki yapmadan önce belirttiği ilk şey onlarda daha fazla baharat çeşidi olduğu ve lezzette bu baharatların daha fazla etkili olduğuydu. Misafirimiz Nico'nun yapmış olduğu yemek 3 parçadan oluşuyordu ve gördüğüm kadarıyla işin sırrı malzemelerin ne çok pişip, nede çiğ olmasında gizli.


Nico'nun yaptıgı yemeği genel olarak değerlendirmek gerekirse; yapılan yemekleri beğendim. Yemek yapılırken fazla tuz kullanmadı ama yemeklerde tuz eksikliğini yerken hissetmedik.  Yemeği yaparken ve yaptıktan sonrada belirttiği gibi yemeklerinde tuz kullanmıyorlarmış. Yaptığı yemeklerde tuz olmamasını geçelim pirinç pilavında da hiç tuz yoktu. Tuzsuz pirinç pilavı mı olur? demeyin gerçekten güzel oluyor ve gerçekten güzeldi.
Misafirimiz yemek yaptıktan sonra bir gün sonra tekrar kendi başına Konya'yı gezdikten sonra, yolcu ettik İstanbul'a. Şu an takip ettiğimiz kadarıyla İstanbul'dan sonra Kudüs tarafında Filistin'de geziyor. 

Bizim için yabancı bir misafire evsahipliği yapmamz farklı bir deneyim oldu. Misafirimiz içinse yabancı ülkede Türk misafir misafirperverliğine örnek olabildik diye düşünüyorum. İnşallah genel anlamda misafirimizin bizim ev sahipliğimiz hakkında ve genel anlamda Ülkemiz adına olumlu izlenimleri olmuştur. 


Videoyu izleyip sizde ilginizi çekip yemeği yaparsanız, makalemizin altına yorumlarınızı beklerim.

Yakup Çetin - 10.12.2017




Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !