Fethedenler veya Fetih olunanlar

Yakup Çetin
0
İstanbul Fetih olunanı yüzlerce yıl geçmiş aradan ama Fetih ve Fatihler çarpışmaya devam ediyor. Her yerde farklı kültür farklı farklı kültürlerin kavgaları var. Kimisi yenilgiyi kabul etmiş özünden kaybetmiş İstanbul’un kendisini fethetmesine bırakmış gitmiş.

Kimisiyse bir çabanın içerisinde uzakta olsa da küçük Bozkır köşeleri tutmuş toplanıyor eskiyi yeniyi yâd ediyor. Bozkır’ı ve Bozkırlıyı en nihayetinde özünde ki “Su Sert insanı Mert Bozkırlıyı” bırakmak istemiyor.
Bu şekilde uğraş içerisinde olan abilerimizin Kardeşlerimizin Allah yardımcısı olsun zor uğraş o kadar engebenin arasında kendilerinde ki ateşi Bozkırlı diğer kişilere de yaymaya çalışan, Arada sıkıntılar yaşalar da ilgisiz kişilerin tavırları yıldırsa da devam ediyorlar yollarına devam edeceklerine de inanıyorum.

İlk gün İstanbul’da gezilebilecek çoğu mekânı gezme fırsatım oldu. Rehberimin sayesinde kendisine teşekkür ediyorum. Gerçekten güzel şehir görülecek o kadar çok yeri var ki gezmeyi fotoğraf çekmeyi seven beni ve benim gibileri cezbetmemesi ihtimal dışı.


İkinci günümde ilk Önce Alı Rıza Özarslan abimizi arıyorum malum Kadıköy Gönüllüleri Bende Kadıköy’de Teyzemlerdeyim olsa olsa en yakın Alı Rıza abi vardır. Sağ olsun müsaitmiş bir telefonla geldi olduğum evin önünden aldı ve başladık muhabbet sohbete, Sonra Ali Ülvi Ülker Hocamıza telefon ettik, Sonrada Karşı tarafta olduğunu bilmediğim Mustafa Dönmez kardeşime. Sonrası Ali Ülvi Ülker Hocamız da bize katıldı, uzunca bir sohbetin ardından Yalıhüyük’lülerin Kahvesinin yolunu tuttuk.

Burada güzel bir ortam kurmuşlar Memleketten ayrı bir Memleket sofrası kurmuşlar, Başladık sohbete sohbet ettikçe zaman ilerliyor Bozkırlı abilerimiz dayılarımız da geliyor sohbet iyicene koyulaşıyor. En aşağı 3 saat sohbet ettik sonra oradan ayrıldık. Akıllarda ve diller de Hüseyin Dumru kardeşimizin Asker Aç söylemi ile birlikte Ali Rıza abi güzel bir Restoranda karnımızı doyurdu Allah razı olsun Asker Tok artık.


Biraz daha gezdikten sonra beni Mustafa Dönmez kardeşimin yanına gidebileceğim şekilde Metro Büs’e bindirdiler doğru karşıya bir hal hatır sorup geri dönerim diyordum vakit ilerledi yok olmaz eve gideceğiz. Ya kardeş karnım aç değil olmaz yemek hazırlattım evde Asker eskiden açtı Asker bu sefer Mide fesadından gidecek. Allah razı olsun orda da karnımız doydu hemen Dereliler Derneğine bir masa kurmuş köylülerim köydeki gibi parke taşı diziyor ıstakalara bir sohbet bir merhabalaşma Dernek başkanımız Ahmet Ilgaz geliyor.
Uzun zamandır internette sohbet ettiğim Köylüm Nimetullah Süt abiyle şahsen tanışma fırsatı buluyorum, sınıf arkadaşım Süleyman Ev ve Ahmet Satıcı, Musa satıcı eş dost köyden bir soluk alıyoruz İstanbul’da sonra bir iki çay muhabbeti sonrada Akşam karanlığı çökmeye başlayınca oradan da ayrılıyorum.



İstanbul gezisi gerçekten güzel oldu inşallah ilerleyen zamanlarda fırsat ayırıp bir iki haftalığına gidip görmek gezmek istiyorum ama nasip bakalım ne zaman olur bilemem.


Gezdiren Sohbet eden her kese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. İstanbul’un Bozkır Fatihlerine selam olsun.

Sırıstat Haber Merkezi: Yakup ÇETİN





































Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !