Tarihi Konya Mahkeme Hamamı

Yakup Çetin
0
Hafta sonu Konya'da olduğum için fırsattan istifade bol bol Konya'da gezdim.  Hafta sonu uzun bir yolculuk sonrası yorgunluğu atmak için Konya'nın tarihi hamamlarından Mahkeme Hamamına gittim, hamamda Bozkır'da da çalışmış bir abimiz ile bol bol sohbet ettik.

Fırsattan istifade muhabbet edecek birisini bulunca girmeden önce dikkatimi çeken Mahkeme nereden geliyor diye sordum oda başladı anlatmaya şuan tarihi hamamın yanında bulunan yerdeki Polis evi eskiden Osmanlı zamanında Mahkemeymiş. Abimizin anlatımı ile aynen aktarıyorum "Mahkemeye gelen insanlarda Abdest alması gerekenler olursa kadıların kalp gözlerinin açık olmasından dolayı hamamlık ihtiyacı olanları bildikleri için direk bu hamama yollarlarmış git hamamda iyicene yıkan abdestini al duruşmanı yapalım diye.

Bu şekilde olaylar olunca sonradan sonraya buradaki tarihi hamamın ismi Mahkeme Hamamı kalmış.

Şerfaddin Cami ile Şemsi-i Tebrizi Cami arasında yer alan tarihi özellikleriyle milletimizin temizliğe verdiği önemi yaşatan (Türk Hamamı) vasıflarını taşıyan mahkeme hamamı faaliyetine 960 yıldır kesintisiz hizmet vermeye devam ediyor.



Şimdide hamam çevresinde çekmiş olduğumuz fotoğrafları paylaşıyoruz iyi seyirler...

  

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !