Karapınar İlçesi Kar Görünümlü Hafta Sonu Gezisi

Yakup Çetin
0

Geçtiğimiz hafta sonu için normalde planım Konya Fotojenik Fotoğrafçılık kulübü ile Kapadokya ya gitmekti ama hava muhalefeti dolayısıyla gezimiz iptal oldu.

Yapacağımız geziye Konya Karapınar'da öğretmenlik yapan köylüm Mehmet Tokgöz ile katılacaktım o yüzden Cumartesi ikindin Konya'da buluştuk ve gezi için organizatör arkadaşları aradığımızda gezinin sisten çekim yapılamayacağı için iptal olduğunu öğrendik. 


Gezi iptal olunca ne yapalım ya nasip derken beni Karapınar'a davet etti bende hafta sonu boş geçmemek için daveti seve seve kabul ettim. Konya'daki işlerimizi hallettikten sonra Karapınar'a doğru çıktık yola. 

Vakit akşam olunca Mehmet Tokgöz hocam Karapınar'ın girişinde yer alan Kurtay 100.Yil Tesislerinde akşam yemeği ikramında bulundu. Kurtay'ın Ortam ve yemekleri gerçekten güzel yolu buraya düşenlerin mutlaka ziyaret etmesini tavsiye ederim. 


Yemek sonrası Akşam sohbetleri ve istirahat ile günü sonlandırdık, Pazar günü sabah kahvaltımızın sonrasında Burada ikamet eden başka bir köylüm Sağlıkçı Hasan Hüseyin Dumru abimizi ziyaret ettikten sonra Karapınar'ın gezilebilecek yerlerini gezmeye başladık. 


Haliyle mevsim şartları kötü olunca çok fazlada gezemedik, nasipse yazın veya baharın havaların daha güzel olduğu günlerde gezeriz diye sözleştik. 

Karapınar deyince ilk akla gelen iki adet volkanik krater gölleriymiş ben sadece Meke gölünü biliyordum ama birde Acı göl varmış Mehmet hocam sağ olsun bu gölü'de gezdirdi. 


Karapınar'ın her tarafında ağaçlar otlarda dahil olmak üzere her taraf sis sonrası oluşan buharın kristalleşmesi ile oluşan kar gülleri ile kaplıydı. Sanki ağaçlara kar yağmış gibiydi. Gezimiz sırasında bu güzel görüntüleri bolca çektik ve son son durağımız olan Acı göl çevresindeki ağaçların üzerindeki kar güllerini sallayarak kendimize sağanak kar yağışı eğlencesi oluşturduk.


Planlı bir gezinin iptal olmasından dolayı hafta sonu boş geçecek iken planda olmayan bir etkinlik ile güzel bir hafta sonu geçirdik. Her yönü ile dolu dolu bir hafta sonu yaşadım. Şartlar ne kadar zor olsa da Karapınar'ı gezdiren Mehmet Hocamıza teşekkür ediyorum.



22.12.2013 Yakup Çetin Gezi Günlüğü


Gezinin Rotaları 



Video'yu izlerseniz Göreceğiniz Komik Görüntüler'den Kısa Bir An :)



Karapınar İlçesinin Harita Görünümü;



Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !